Bu Blogda Ara

11 Temmuz 2013 Perşembe

"Aguu" :)

 Neden bilmiyorum ama kendini toparladığın yaklaşık 3. haftandan sonra, gece yada sonraki kalkışlarında huzursuz olsan bile, sabaha karşı büyük bi huzurla uyanıyorsun. Her gün, hemen hemen hiç sektirmeden ezan sesine şahit oluşun gibi özel bi nedene bağlar oldum artık bu durumu.

            Uykundan gözlerini bile açamayan mahmur halinle, hiç ağlamadan, aksine gülücükler açan yüzünle uyanıyor, tüm mahmurluğumu alan o halini görüp, sana seslenişimle, büyük bi huzurla aldırmak istiyorsun kendini kucağıma..Yatağından alınıp babanla aramıza geldiğinde daha bi doruğa ulaşıyo gülücüklerin, artık mutluluk sesleri çıkarmaya çalışıyo minik ağzın, yumuk ellerini, kibar ayaklarını daha bi hareketlendiriyosun..

             Yine böyle bi günde, ben uykuma yenik düşmüş baygın gözlerle izlerken seni, işe gitmek için hazırlanıp, senden bi türlü ayrılamayan babanla oynuyordun tüm sevimliliğinle, nerden geldi aklına babanın, bebeklerin ilk kelimelerinin bu olduğunu nerden biliyodu anlayamadım ama, "aguu" dedi sana bakarak bi kaç kez, yine gülücükler saçarak, ama bu kez daha çok dikkatle bakıyodun yüzüne, meğer anlamaya, o bal dilini, babanın dediği kelimeye döndürmeye çalışıyormuşsun..

              Babanın bikaç "aguu" 'su ve "hadi kıjıımm, sende söyle bakıymm" demesinin ardından, ikimizinde o gül yüzüne odaklandığı bi anda, sanki biraz zorlanarak ama istekli, usulca, sevgi dolu bi ses çıkarıverdin; "aa-guu" .. =)   ( tarih 11.06.2010, saat yaklaşık olarak 08:40 :) ) , Sana bakarkenki mutluluğumuzu bastıran şaşkınlıkla kalıverdik bi süre, sonra tekrar tekrar dedirtmeye çabaladık, bi kerelik, öylesine çıkan bi ses olmadığını ispatlarcasına söyledin, ilk kelimeni  söyletmenin gurur ve sevincine kapılan baban işe geç kaldı o gün :).. , ben se ; (kısa süren şaşkınlık ve sevincimin ardından, annelik içgüdümle sanırım) duygusallaştım yine, kızım söylediklerimizi anlayacak artık, tepki verecek demekki, bu hem çok güzel hem çok düşünülesi bişi diye dalıverdim deryalara..

             Şimdi ne yapmalı, "aguu" ları nasıl şekillendirmeli bulmaya çalışmaktayım hala ama umarım o bal dilin, tıpkı bu ilk kelimenin BİZ e tattırdığı güzellikte sözcüklerle dolup taşar bundan sonrada.., kimseyi incitmeyen, hoşgörü dolu bi yüreğin, bunları tüm içtenliğiyle aktaran bi uslubun olur  umarım.., bilirim biraz zordur "keşke" siz bi hayat ama; mümkün olduğunca ırak olur bu ve benzeri sözcükler o bal diline...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

peki senin yorumun ne?